Aan het begin van de zomer deed ik op mijn Facebookpagina een oproep voor een Beauty Swap. Yep, een Beauty Swap. Voor de Swap-maagden onder ons zal ik even uitleggen wat een Swap precies is.

Eerste keer Swappen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit fenomeen ook pas sinds ca. anderhalf jaar ken. Samen met een groep vriendinnen, die tegelijkertijd met mij zwanger waren, trokken we lootjes en maakten we een Swap-pakket rondom de eerste verjaardag van onze kinderen. Vervolgens deden we dit ook rond de feestdagen vorig jaar en ik geloof dat het voor de komende feestdagen opnieuw op de planning staat.

Maar vertel nu eens wat het is dan!

Maar goed, nu weet je nog steeds niet wat een Swap precies is… Swap is het Engelse woord voor (om)ruilen, een uitwisseling. Je maakt een pakketje voor een bepaald persoon en je krijgt zelf ook een pakketje van iemand anders. Meestal in groepsverband en het kan met een vooraf gekozen onderwerp. Het handig om een bedrag vast te stellen wat je uit mag geven, zodat iedereen een pakket krijgt met ongeveer dezelfde waarde. Ook kun je een verlanglijstje maken met daarop wat je absoluut wel en niet wilt hebben.

Snappen jullie het?

Back to the Beauty Swap

Terug naar dat oproepje op Facebook dus: ik was een beetje bang dat niemand zo reageren, maar yay, dat gebeurde toch wel! Fenna (mijn nichtje), Roxana (mijn vriendin van de middelbare) en Kim (mijn excollegavriendin, lang verhaal) wilden graag mee doen en we trokken lootjes. Het onderwerp, Beauty, stond al vast. Op zich best logisch, toch? We spraken af dat we ongeveer 10 euro zouden uitgeven en dat we het uiterlijk op een bepaalde datum in september zouden versturen. Ook kon iedereen op de lootjestrekpagina nog wat wensen en no-go’s invullen.

Het resultaat

Beauty Swap voor Kim

Ik mocht een pakketje samenstellen voor Kim, zo leuk. En hoewel ik haar al jaren niet meer live gezien heb, maar we elkaar wel “online” volgen, is zij een fan van het eerste uur van mijn Beautyblog. Dat geldt overigens ook voor Fenna en Roxana. Thanks for your support, ladies! Ik heb best wel wat beautyproducten liggen, waaronder miskopen en spulletjes uit Beautyboxen die ik niet gebruik, maar ik vond het ook heel erg leuk om wat items te kopen.

Wat ik vooral belangrijk vond, is dat Kim een gehele look kon maken en ook meteen aan de slag kon zonder eerst nog items te moeten kopen.

En wat kreeg jij dan?

Roxana had mij getrokken en ik kreeg van haar zo’n leuk pakketje, jongens!

Beauty Swap van Roxana

Een heel erg all-round pakketje met een vrolijke oogschaduw quattro, een jumbo oogschaduwpotloog, twee prachtige nagellakjes en een superfijne lipstick. Dit alles vergezeld door een ontzettend lief kaartje.

photogrid_1475499285939

Kim en Fenna hadden ook enorm leuke pakketjes samengesteld en ik raakte meteen geinspireerd tot kopen, maar tja, daar is niet zo veel voor nodig, hahaha.

Beauty Swap Fenna

Ik vond het een ontzettend geslaagde Beauty Swap en de rest gaf aan dat ze het ook een goed idee vonden om het nog eens te doen, doe jij dan mee?

11 Comments

    • Eke Reply

      Hahaha, dat is dus precies het gevoel wat ik er bij krijg inderdaad!

  1. Leuk zo’n Swap. Toen ik het las had ik er een ander idee bij. Namelijk een doos samenstellen met beautyspullen die je niet of nauwelijks gebruikt hebt en de doos steeds doorsturen naar een ander. Je haalt er dan bijv 5 producten uit en doet er dan ook weer 5 in. De doos word dan steeds aangevuld en als het goed is komt hij dan weer bij de eerste terug die begonnen is met verzenden en heeft zij ook weer leuks om uit te kiezen.

    • Eke Reply

      Daar las ik laatst ook wat over! Zat er aan te denken om mee te doen, maar ben bang dat er dan een hoop spul tussen zit wat je toch niet gebruikt.

  2. Pingback: Eke's Week: Week 42 met uitslag winactie, appelflappen en Aliexpress - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.